Aktiviteter

Parkour

Parkour er en bevegelsesidrett der man skal kunne komme seg fra A til B på den mest effektive måten. En traceur (en utøver av parkour) som møter på et gjerde, vil ikke lete etter en port, men lete etter den mest mulig effektive måten å overkomme hinderet foran ham på. Parkour er heller ikke en konkurranse, og skal derfor ikke defineres som en sport der konkurranse er essensielt. Det handler om å konkurrere med seg selv og ingen andre. Den grensen man har, skal man bryte for å kunne bli enda bedre i det man driver med.

BMX

BMX er en gren innen sykkelsporten, navnet er en forkortelse av Bicycle Moto Cross, da den klassiske konkurranseformen ligner på motocross. Oppstod på 1970-tallet da barn i California begynte å konkurrere på syklene sine i jordløyper. Består av mange ulike grener, for eksempel klassisk BMX, street, park og dirt. BMX forbindes med små sykler med 20″ hjul, og er blitt en fellesbetegnelse for sykkelgrener hvor lignende sykler blir brukt.

Skateboard

Rullebrett eller skateboard er en teknisk krevende aktivitet som krever god motorikk, mange repetisjoner og mye trening for å mestre. RIPPIT har fokus på hovedsaklig tre populær områder innen rullebrettsporten, med tilbud om organiserte aktiviteter innen; ramp-, bigair- og downhillskateboarding. Skateboarding ansees ofte som en maskulin sport, med flest gutter og mannlige utøvere nasjonalt, men senteret har nå startet girlsk8, med stor oppslutting av jenter som ønsker å prestere sidelengs.